Wie is Immy?

Wie is Immy?

Ik ben moeder van 3 prachtige dochters en 5 heerlijke kleinkinderen.

Ik ben naast vrouw, dochter, zus, moeder, oma, vriendin of buurvrouw ook ondernemer, creatieve duizendpoot, yoga en meditatie docent, spiritueel coach, danseres, kokkin, health & beauty therapeut. Ik wandel en fiets dagelijks en ik ben graag in de natuur.

Ik ben verre van perfect? Ik ben net als jij: Mooi, gebrekkig, vol complexe verlangens en heb nogal wat hobbels in het leven moeten nemen.

Ik heb helaas te lang, te hard en onder enorme stress moeten preseteren en vol moeten houden om het leven en de innerlijke rust – waar ik momenteel enorm van geniet – te kunnen realiseren.

Het was absoluut een samenwerking met “de Bron”! En waren het mijn dochters – die mij regelmatig een spiegel voorhielden -om het vol te houden en mijn weg te blijven volgen. De weg was zeker niet altijd even glad en sereen. Laat me je meenemen …en een tipje van de sluier oplichten van mijn rotsachtige verleden …

Mijn levenspad en reis vanaf mijn jeugd tot een dieptepunt in mijn volwassen leven… naar het hier en nu.

Incest en verkrachting in mijn prille jeugd hebben een litteken op mijn ziel gekerfd en was boulimia een per jaar mijn anker om controle te kunnen houden over mijn onzekerheid en zelfvertrouwen. Ook macht (misbruik) kan ik als een rode draad door mijn volwassen leven trekken.

Nieuwsgierig, avontuurlijk en ondernemend als ik was/ben heb ik vele kansen gekregen en ben ik uitdagingen niet uit de weg gegaan. Vele teleurstellingen en tegenslagen heb ik het hoofd moeten bieden.

Na een scheiding van mijn eerste man stond ik met lege handen en heb ik mijn 3 dochters toen 9, 10 en 12 zonder enige (financiële) steun van mijn ex opgevoed en grootgebracht. Ik was moeder, vader, huisvrouw en kostwinnaar tegelijk. De vele ballen die ik in de lucht moest houden ging mij toen eigenlijk goed af. (dacht ik). Doordat ik het geluk had om vanuit het niets een groot IT bedrijf wist op te bouwen kreeg ik ook de middelen om mijn dochters financieel niets te kort te doen.
Mijn prestatiedrang iets of iemand te zijn en dat ik het wel allemaal alleen kon …begon na enkele jaren zijn tol te eisen. Mede om gezondheidsredenen heb ik mijn IT bedrijf verkocht.

Om mijn burn-out te boven te komen ging ik zonder enige voorbereiding in mijn eentje 6 weken de “Camino van Santiago” lopen om mijzelf daar flink tegen te komen…
Tijdens een vakantie in Brazilië vond ik opnieuw de liefde en trouwde voor de 2e keer. De zon zag ik weer schijnen en het geluk lachte me toe en was ik in een opbouwende fase van een onroerend goed bedrijf. Toen het zwartste scenerio nog moest komen…

Vanuit het niets kwam ik in een horrorfilm terecht en heb ik een slepende rechtzaak moeten voeren tegen een grote bank, die onterecht mijn huis (in Nederland) op de veiling had verkocht. Dit betekende niet alleen dat ik alles kwijt raakte, zoals huis in Nederland en mijn leven en liefde in Brazilie maar werd ik ook onterecht met een enorme schuld geconfonteerd. Deze zaak heeft meer dan een decennia geduurd. Het heeft mij een vechter gemaakt. Ik heb gewonnen…maar ik heb daar een hoge prijs voor moeten betalen.

Op mijn allerlaagste punt in mijn leven, waarin mijn dagen gevuld waren met angst, verwarring en lijden heb ik mij verraden gevoeld door bepaalde familieleden. Ik heb me zelfs, op een zeer kritiek moment in deze zaak en in mijn relatie met familie, afgevraagd of ik moest blijven leven.

Gedemoraliseerd, in alle opzichten bankroet, fysiek en mentaal below zero en starend naar mijn angstige spiegelbeeld schreeuwde ik letterlijk om hulp.

Pas toen de nood het hoogst was kwam tot ik besef dat er iets moest veranderen. En dat was ikzelf. Ik was zoveel jaren geblokkeerd en vertroebeld door mijn angst en ego dat ik niet besefte dat ik de sleutel in mijn eigen handen had. De omstandigheden, situaties en personen kon ik niet veranderen, maar wel hoe ermee om te gaan. Om van het lijden en angsten verlost te raken wist ik dat ik zelf moest veranderen en liefde niet buiten mij te zoeken maar in mij zelf “In-Me”…in mijzelf

Ik heb mijzelf opgesloten in een klooster om de stilte te ervaren. De box van Pandora heb ik geopend tijdens vele Ayahusaca reizen. Ik heb in zweethutten gezeten, in vrouwencirkels lief en leed gedeeld. De kracht van de nieuwe, volle maan en alle maanstanden mogen ontdekken. Ik heb over vuur gelopen, me in ijsbaden ondergedompeld. Ik heb mij verdiept in de groene heks, tarot en tantra. De Hawaiiaanse Ho’ oponopono en de Tzolkin van de Maya’s. Ik heb aan familieopstellingen meegedaan, bij mediums geweest, en regressietherapie ondergaan…steeds kwamen er weer nieuwe dingen op mijn pad die ik wilde onderzoeken, om zo de zin van het leven te kunnen begrijpen en om mij staande te houden in mijn jarenlange rechtszaak.

Ik ben werkelijk diep door het stof moeten gaan om enigszins te kunnen begrijpen en ervaren wat er op “ziels” niveau geheeld moest worden voordat ik weer van mijzelf kon (gaan) houden.

Ik heb doordringende spijt, afzondering en schaamte gevoeld. Ik heb mijn hart in de liefde meerdere malen gebroken.
Ondanks dat ik voor de buitenwereld zelfverzekerd overkwam ervoer ik een diepe leegte. Ik heb de wurgende greep van verslaving gevoeld, hunkerend naar liefde van mijn eigen kinderen en familie – goedkeuring, schouderklopjes, mijn gelijk halen …noem maar op. De hang naar bevestiging dat ik ertoe deed was groot.

Op vele momenten in mijn leven heb ik de liefde voor mezelf gemist. In plaats vanuit liefde te leven, domineerde angst. Angst om mezelf te laten zien aan de wereld om me heen. Angst om me uit te spreken, Angst om kwijt te raken dat waar ik zo aan vastklampte. Angst om teleur te stellen. Angst om teleurgesteld te worden. Angst om…
Ondanks dat ik vastbesloten was niet op te geven werd mijn leven geregeerd door angsten en was ik doodsbang om los te laten, in feite was ik doodsbang om te leven en klampte mij daarom vaak wanhopig aan dingen vast.

Maar leren leven is leren loslaten. Dit is de tragiek van onze hardnekkige pogingen om vast te houden: Niet alleen is het onmogelijk, maar het veroorzaakt juist de pijn die we proberen te vermijden.

Op mijn levenspad durfde ik uiteindelijke te sterven voor mijn dood. Beetje bij beetje ging er steeds een schilletje meer af en durfde ik los te laten om zo tot de kern te komen. Lange tijd geloofde ik dat als ik zou loslaten, ik niets zou overhouden, maar telkens weer… laat het leven me het tegenovergestelde zien: loslaten is het pad naar werkelijke vrijheid.

…en dat pad bewandel ik in mijn dagelijks leven nog steeds…en dat gaat nog steeds met vallen en opstaan, alleen ik signaleer het nu sneller en weet ernaar te handelen. En mede door mijn ervaringen te delen met anderen blijf ik mijzelf steeds verder ontwikkelen. Alles waaraan ik heb deelgenomen heb ik van geleerd. Ik heb mij laten inspireren door vele tips van anderen. Ik heb vele boeken versleten en podcasts geluisterd.
Alles wat ik deel in mijn fysieke lessen of via mijn website of middels mijn blogs of e-mails heb ik van anderen geleerd en alleen met een persoonlijk sausje van Immy op smaak gebracht.

Heb vooral jezelf lief!
Een groet vol liefde en diep respect,
Namasté Immy

De Helende Beweging

De helende Beweging

Haar levenspad heeft ervoor gezorgd dat zij zich inmiddels wel ervaringsdeskundige kan noemen op verschillende vlakken van het leven.

Haar persoonlijke en spiritueel groei en ontwikkeling hebben bijgedragen aan het ontstaan van Immy.nu “De Helende Beweging”.

Zij creëert, manifesteert en transformeert.
Vanuit en met behulp van haar scherpe, intuïtieve inzichten, meelevende openhartigheid en levendige persoonlijkheid, reikt zij handvatten van mogelijkheden aan met haar “Helende Beweging”.

Zo herinnert zij ons dat we allemaal de kracht hebben om te creëren vanuit onzelf “de Bron”.

Uit haar eigen ervaring zegt zei: Als je je verbindt met jezelf …“de Bron”… en als je het universum toelaat om zich aan je te openen …wordt alles mogelijk.

Zo transformeert Immy de oude spirituele geschriften en tradities naar een meer begrijpende moderne taal in haar specials en workshops en naar de hedendaagse spirituele zoeker.

Te ontdekken wie je werkelijk bent is de sleutel naar jezelf, om te kunnen en te durven zijn in haar volle omvang en in verbinding met anderen.

Zij zegt:
Mijn doel met “de helende beweging”.

Is om jou handvatten aan te reiken. Niet om je iets te leren, want je weet alles al, maar om je te helpen te herinneren wie je ten diepste bent…met als vertrekpunt “jouw ziel.”

Door in de energie van liefde te zijn, gaat het je lukken om te focussen op je eigen gevoelens en gedachten, ook al kunnen deze gevoelens en gedachten nog zo donker en angstig zijn. Jouw Ziel wijst je de weg, als je maar goed luistert naar wat zij jou ingeeft.

Ik wil je helpen te ervaren om weer jouw ziel te voelen en stuurvrouw/man te zijn over je eigen leven…

  • Je zelfverzekerder voelen in jezelf en je keuzes – en duidelijk zijn over de richting die je in je leven wilt inslaan.
  • Loskomen van de negatieve gedachten + angsten die je vast houden… zodat je eindelijk de persoon kunt omarmen die je bedoeld bent te zijn.
  • Het leven vanuit een ander perspectief bekijken … je blij en dankbaar te voelen voor het huidige moment en vertrouwen hebben in de toekomst.
  • Vertrouwen dat je beschermd bent en nooit echt alleen, omdat je met het universum kunt communiceren.
  • Opnieuw verbinding maken met je innerlijke kracht, je kalmer en zekerder voelen in het licht van dagelijkse stress, of tijdens grote veranderingen in het leven of crises.

De bestemming voelt als samenvallen met jezelf, vervulling, stralende aanwezigheid, interne rust, moeiteloosheid en balans, emotioneel en hormonaal. Stuurvrouw/man worden en blijven en liefdevol en verantwoord jezelf kunnen zijn.

Die weg loopt via krachten die ieder in zichzelf kan aanspreken.
Dat zijn zachte krachten zoals het vermogen kwetsbaar te zijn en zachtheid toe te laten, maar ook onvermurwbare krachten zoals die van de leeuwin die standvastig haar welpen verdedigt en de daverende kracht van geaarde vitaliteit. Al doende meer evenwicht, meer verbinding en meer gemeenschappelijkheid. In zichzelf, bij anderen en uiteindelijk in de samenleving.

Het hart als centrum van voelen en denken. Starten in het hart
betekent dat je vanuit eigenliefde en respect contact maakt met je aan- of afwezigheid, met je lichaam, je sensualiteit, seksualiteit en vitaliteit. Je geeft ruimte aan je spiritualiteit. Beginnen in het hart is aanvangen vanuit verbinding, beseffend dat je alleen écht in contact kunt zijn met een ander wanneer je in contact bent met jezelf.

Waar je reis je ook naartoe brengt, we zijn verbonden.

Als je gehoord wilt worden, luister dan naar je eigen Bron. De begeleiding komt net als bij mij misschien niet meteen en het komt mogelijk niet aan in de vorm die je verwacht. Het is misschien niet het bericht dat je wilde horen! …Maar als je het vraagt, zal “de Bron” antwoorden. En aangezien je een spiritueel wezen bent, verbonden met alle dingen, zichtbaar en onzichtbaar, tijdelijk en eeuwig, kun je het op deze manier zien: Het antwoord van “de Bron” komt van binnenuit.

Hier zijn een paar laatste woorden die ik in je hart wil stoppen …
een kleinigheidje voor onderweg: “Je bent hier op aarde met een reden”…
“Je bent geliefd”.

Ik hoop via mijn wekelijkse yogalessen, de “Specials” in het land, het aanbod van de online programma’s, de meditaties en de blogs op mijn website en mijn e-mails… je blijvend te mogen inspireren.

…Als Immy niet bezig is met coachen of lesgeven spreekt zij meditaties in, zingt zij, danst zij, maakt zij muziek … en is zij in de natuur te vinden..

Geïnspireerd door Immy?

Doe mee aan één van de Specials in het land en ervaar de diepgaande transformatieprocessen van “De Helende Beweging”

Bekijk specials